Om os

Mission

“Det ligner lidt Lego til væggen!” Det er vel nok den sætning jeg hører oftest, når jeg forklarer og fremviser STIX konceptet… og der er nok noget om snakken 🙂

STIX konceptet bunder i den kreative leg, som ender med at blive børnenes personlige kunstværk på væggen. Mange forældre vil nikke genkendende til den legetøjsfyldte og manglende gulvplads i børneværelset, men med STIX flyttes legen op på den mere frie plads – de fire vægge.

Da min datter var 4 år, lavede vi sammen alfabetet på hendes væg. Det var et sjovt fællesprojekt, og efterfølgende kunne hun genkende flere og flere bogstaver fra væggen i godnatlæsningen. For hvert bogstav hun genkendte, hoppede hun op og pegede på samme bogstav på væggen. Vi snakkede kort om bogstavslyden, og med den voksende interesse for bogstaverne lærte hun at læse, inden hun startede i 0. klasse. Nu er det så min søns tur 🙂

Historie

Det hele startede i 2010, hvor jeg fik idéen til puslespil til væggen. Vores skum-liggeunderlag måtte lade livet under kniven, og forskellige mønstre blev klistret op på væggen i den lille lejlighed. Konceptet gled over i de små kvadrater som i dag, og virksomheden Wallz blev lanceret.

Med fokus på de voksnes vægge, gik jeg i 2015 ind i projektet på fuld tid. Efter en fin start måtte jeg alligevel erkende, at for mange voksne ikke havde tiden og tålmodigheden til sætte de mange klodser op på væggen, og i 2017 måtte jeg desværre lukke ned igen.

Efter to års pause har jeg valgt at genoplive konceptet, dog med nyt navn, ny og forbedret klæb, nye friske farver og en stor tiltro til, at dér hvor konceptet fejlede hos de voksne, vil den have sin styrke hos de legeglade børn.

%d bloggers like this: